Malaika

(Foto Hans Roggen)

Geschiedenis van Malaika

Ons koor is in april 1997 door Jacqueline van den Berg opgericht als buurthuis activiteit van Portes. De groep vrouwen die daar op afkwam, bleek een hechte groep en na een aantal jaar ontstond het idee om als zelfstandig koor verder te gaan om onafhankelijk te zijn van het buurthuis.

Op 01-01-2003 was de officiƫle oprichting van Vrouwenkoor Malaika een feit. Inschrijving volgde in de kamer van Koophandel en een bestuur werd gevormd bestaande uit een voorzitter, penningmeester en een secretaris. Daaruit volgden ook jaarlijkse Algemene Leden Vergaderingen waar verantwoording wordt afgelegd door het bestuur. De samenstelling van het koor varieerde van acht leden tot het maximum aantal van vijfentwintig.

De sfeer bij Malaika wordt geroemd door allen die lid zijn van het koor of het koor om diverse redenen moesten verlaten. Behalve het bestuur zijn veel leden zo niet wekelijks dan wel regelmatig bezig voor Malaika. Het samen actief zijn en vooral respect voor elkaar, zijn criteria waar iedereen voor gaat en staat.

Als naam voor het koor is voor “Malaika” gekozen. Het betekent “sterke vrouw” of “engel”, een heel toepasselijke naam voor een vrouwenkoor. Ook is Malaika een bekend lied uit Zimbabwe, wat al door het koor gezongen werd. De meest bekende versies zijn wel die van Miriam Makeba en die van Harry Belafonte, maar ook Helmut Lotti en Boney M zongen het.

Ons repertoire is heel divers. We zingen hoofdzakelijk wereldmuziek omdat deze muziek uit verschillende landen op veelkleurige manier de belevingen en gevoelens van de mensen weergeeft. Daardoor is ze muziek uit het hart. Daarnaast zingen wij soms ook Renaissance-muziek.

Optredens en Workshops

Rond de kerstdagen en voor de zomerstop treedt Malaika traditioneel een aantal keren op. Ook verzorgen we met enige regelmaat speciale workshops. Dit kondigen we dan aan op de website. Heb je interesse om lid te worden, dan is dit een uitgelezen kans om eens te komen luisteren en kennismaken. Je kan natuurlijk ook een keer een repetitie bijwonen. Stuur dan een mailtje naar: secr.malaika@gmail.com.